ACCIÓ: Parelles artístiques de reporters del s. XX: Ernest Hemingway i Martha Gellhorn i Robert Capa i Gerda Taro Literatura insòlita

La guerra civil espanyola fa que diferents tipus de reporters internacionals s’hi desplacin com a corresponsals de guerra. Hi va el periodista americà Ernest Hemingway. És durant aquest temps, quan Hemingway coneix la seva tercera dona, la periodista Martha Gellhorn, també corresponsal de guerra.

L’agost de 1936 Gerta Pohorylle i André Friedmann arribaven de París a Barcelona sota els pseudònims de Gerda Taro i Robert Capa. Amb les seves càmeres Leica i Rolleiflex immortalitzaren l’eufòria revolucionaria del 36 i la Guerra Civil des del bàndol republicà. Les seves imatges de la vida, la fam, els estralls dels bombardeigs o la mobilització i implicació de les dones a la rereguarda, així com dels milicians i les milicianes al front de batalla, són avui un testimoni fonamental de les esperances de canvi, l’horror i la derrota viscudes durant el conflicte. És cap aquest moment que decideixen agafar els noms comercials de Gerda Taro i Robert Capa.

Més tard Robert Capa fotografia el desembarcament de Normandia i Ernest Hemingway intervé a l’alliberació de París durant la segona guerra mundial.

Les fotografies de la guerra civil de Robert Capa i Gerda Taro són part de les seves obres més reconegudes. Ernest Hemingway va guanyar el Nobel de literatura per la seva obra completa.


Durada: Al voltant d'1 hora

M'interessa