Maria Aurèlia Capmany, més enllà de l’escriptora Literatura de centenari

“Eres una senyora que fumava puros amb l’esquerra, perquè les senyores fumaven amb la dreta, i la primera senyora que vaig conèixer que tenia una opinió́ pròpia i que, a més a més, la imposava.” va dir Montserrat Roig a Maria Aurèlia Capmany en una entrevista publicada a la revista Cultura el 1991.

Maria Aurèlia Capmany (Barcelona 1918 – Barcelona 1991) fou molt. Però sobretot va ser una dona de compromís. També escriptora de novel·la, teatre i molt d’assaig. En el centenari del seu naixement, volem enfocar Capmany des d’una perspectiva diferent a les habituals.

Com hem mencionat, Capmany va entrevistar a Roig i d’aquesta entrevista extraiem una de les millors converses entre dos autores catalanes del XX. A partir de l’entrevista, repassarem la vida i obra de Capmany, el seu pensament, el seu dia a dia, les seves conviccions i tot això expressat en la seva forma d’escriure.

Capmany és l’autora més prolífica en llengua catalana i una de les dones més compromeses i crítiques amb la societat en el seu moment. El detall però, és que va deixar els estudis de filosofia, per dedicar-se plenament a la literatura.

Opció de realitzar el taller amb tast de vi negre.


Ens adrecem a: Públic adult

Durada: Al voltant d'1 hora

M'interessa