El cava i l’embriaguesa a la literatura Literatura insòlita

“Brollava el xampany i les dones movien les espatlles al ritme del swing…”

Així comencen moltes de les festes on succeïa l’acció dels llibres de F. Scott Fitzgerald. La beguda va portar molts personatges a la perdició: al Gran Gatsby i a Daisy Buchanan durant el període de la llei seca a Long Island; a Dick i a Nicole Diver a la Ribera Francesa; i a Anthony Patch i a Gloria Gilbert a Marietta.

No només personatges de ficció tenen relació amb l’alcohol sinó també grans autors del XX a dia d’avui encara tan presents. Comentarem perquè París era una fiesta segons Hemingway, desxifrarem a una Marguerite Duras la qual va envoltar la seva vida de literatura, cine i alcohol fins l’últim dia.

L’excés de qualsevol cosa és dolent excepte l’excés de xampany, aquest és l’únic excés correcte. (també de F. Scott Fitzgerald)

Es proposa un tast de diversos caves mentre es fan unes lectures relacionades i uns visionats sobre el tema de l’embriaguesa a la literatura universal.

Aquesta activitat ja s’ha fet a Sant Andreu com a activitat prèvia a Sant Jordi i per diverses celebracions o aniversaris: a Sant Sadurní dins del CICLE BIBLIOTEQUES AMB DO i el CAVATAST, a Sant Lluís (Menorca) en motiu del 50è aniversari de la biblioteca, a Salou en motiu del 25è aniversari, a Caldes de Montbuí en motiu del 18è aniversari i a Vallirana en motiu de la reobertura de la biblioteca.


Ens adrecem a: Adults amb interès per la literatura i disposats a fer "txin-txin".

Durada: Al voltant d'1 hora i 30 minuts

M'interessa