L’embriaguesa a la literatura Literatura insòlita

“Brollava el xampany i les dones movien les espatlles al ritme del swing…”

Així comencen moltes de les festes on succeïa l’acció dels llibres de F. Scott Fitzgerald. La beguda va portar molts personatges a la perdició: al Gran Gatsby i a Daisy Buchanan durant el període de la llei seca a Long Island; a Dick i a Nicole Diver a la Ribera Francesa; i a Anthony Patch i a Gloria Gilbert a Marietta.

No només personatges de ficció tenen relació amb l’alcohol sinó també grans autors del XX a dia d’avui encara tan presents. Comentarem perquè París era una fiesta segons Hemingway, desxifrarem a una Marguerite Duras la qual va envoltar la seva vida de literatura, cine i alcohol fins l’últim dia.

L’excés de qualsevol cosa és dolent excepte l’excés de xampany, aquest és l’únic excés correcte. (també de F. Scott Fitzgerald)

Es comenten les vides i obres d’alguns escriptors i es proposen unes lectures relacionades i uns visionats sobre el tema de l’embriaguesa a la literatura universal.

Es pot acompanyar d’un tast d’una selecció de caves.

Aquesta activitat ja s’ha fet a Sant Andreu com a activitat prèvia a Sant Jordi i per diverses celebracions o aniversaris: a Sant Sadurní dins del CICLE BIBLIOTEQUES AMB DO i el CAVATAST, a Sant Lluís (Menorca) en motiu del 50è aniversari de la biblioteca, a Salou en motiu del 25è aniversari, a Caldes de Montbuí en motiu del 18è aniversari i a Vallirana en motiu de la reobertura de la biblioteca.


Ens adrecem a: Adults amb interès per la literatura

Durada: Al voltant d'1 hora i 30 minuts

M'interessa