Ursula K. Le Guin i les escriptores del futur i la ciència ficció Projecte a mida

La ciència ficció permet conèixer mons nous i permet fer antropologies especulatives i utòpiques. Els visitants exteriors intentaran entendre les regles de la nova realitat en la qual es troben. La ciència ficció i les distòpies són un escenari on veure diferències sobre comunitats, ètnies, espècies i pàtries. Les relacions entre personatges reflecteixen la dificultat de tota una negociació entre ideologies i cultures diferents.
Fa més de 50 anys que Ursula K. Le Guin, filla d’antropòlegs, va publicar La mà esquerra de la foscor (1969). De l’època d’Ursula K. Le Guin i Star Treck destaca la seva ficció esperançadora. Però, l’evolució portarà a terme les pitjors profecies, arribant a l’auge dels règims autoritaris, mitjançant al poder de les corporacions i la televisió.
“La llum és la mà esquerra de la foscor, i la foscor és la mà dreta de la llum. Les dues són una, vida i mort, juntes.” Com també va dir Ursula K. Le Guin, és important que hi hagi tant horitzons foscos com horitzons radiants.


Projecte fet a mida per a Biblioteques de Barcelona

M'interessa